ISO en FSC

In alle fasen van het proces en door de hele organisatie heen speelt kwaliteitscontrole bij Stimuka een belangrijke rol.
Het grafische productieproces kent nu eenmaal zijn valkuilen en daarom is kwaliteitsbewaking breed ingevoerd.
Om deze kwaliteitsbewaking te normaliseren en consequent uit te voeren hebben we besloten om het ISO certificaat te behalen.

Sinds november 2000 werken wij volgens de ISO 9002: 1994 normen, begin 2004 zijn we opnieuw gecertificeerd maar nu onder de gewijzigde ISO 9001: 2000 normen.
In het conclusieverslag stonden lovende woorden als transparante organisatie, efficiënte afspraken en gemotiveerd personeel.
In deze nieuwe vorm is een grote plaats ingeruimd voor de milieunormen.
Stimuka werkt al jaren volgens het Grafische milieu convenant maar heeft dit ook verwerken in de ISO afspraken.
Het ISO certificaat is voor Stimuka geen doel maar een middel om de kwaliteitscontrole te perfectioneren.

Elk jaar controleert Bureau Veritas Quality International B.V. ons kwaliteitszorgsysteem voor zowel Drukkerij Stimuka als Stimuka Logistiek.

Naast een goed ontwikkeld kwaliteitsbewustzijn onderkent Stimuka ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de leefomgeving ... milieu en FSC zijn hierbij belangrijke zaken. FSC (Forest Stewardship Council) staat voor verantwoord bosbeheer om te voorkomen dat overal bossen op aarde verdwijnen. FSC is goed voor mensen én spaart de natuur. Bij verantwoord bosbeheer raakt het hout niet op, maar krijgt het tijd om te groeien. Hierdoor blijven de ecologische functies en biodiversiteit van het bos gewaarborgd en wordt het leefgebied van met uitsterven bedreigde diersoorten beschermd. Anderzijds realiseert FSC goede arbeidsvoorwaarden voor inheemse bosarbeiders als een goed inkomen, veilige werkomstandigheden en goede medische voorzieningen. Om als eindgebruiker van papier zeker te weten dat het hout afkomstig is uit een FSC gecertificeerd bos, moeten alle schakels in de keten FSC gecertificeerd zijn … bosbeheerder, hout- en papierproducent én de drukker. Stimuka kiest daarom voor Chain-of-Custody certificering, waarbij relevante richtlijnen om efficiencyredenen geïntegreerd zijn binnen het ISO 9001 managementsysteem.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij steeds meer organisaties hoog in het vaandel. Door gebruik te maken van FSC papier voor hun drukwerk kunnen zij uiting geven aan hun betrokkenheid bij mens en natuur. Als gecertificeerde drukker biedt Stimuka de garantie dat het papier daadwerkelijk afkomstig is uit een gecertificeerd bos.